Install GRUB only from Text Installation

Installer Issues via Installer -- Not for global upgrades or upgrading individual packages -- ONLY ISSUES WITH INSTALLATION OF THE OS -- Can't get Sabayon installed, than post here, otherwise use correct forums

Moderator: Moderators

Install GRUB only from Text Installation

Postby SuperGoth » Tue Sep 11, 2007 7:06

Can I install GRUB only from Text Installation? Graphical Install doesn't work for me.
SuperGoth
Baby Hen
 
Posts: 13
Joined: Fri Aug 24, 2007 20:36

Re: Install GRUB only from Text Installation

Postby WarraWarra » Tue Sep 11, 2007 19:11

You should be able to or if it does not then boot back into gui / text using the " nox " cheat code at dvd boot menu+F5 for text. then once inside text / gui as root "grub-install" and it should check hd partitions and then automatically write them but it will check in /boot/grub/grub.conf as well as in /etc/fstab and /etc/mtab for correct info so make sure the fstab and mtab has it listed the way you want it.

Something like this , also check the wiki on top of this page or google for "gentoo grub" and there should be lots of guides with correct info for manual in terminal+root how-to's.

Hope this makes sense or helps. Where is my coffeeeeee !!!!! LOL
WarraWarra
Sagely Hen
 
Posts: 1989
Joined: Wed Jan 03, 2007 21:01
Location: 31.324270, -113.585511

Re: Install GRUB only from Text Installation

Postby SuperGoth » Thu Sep 13, 2007 3:12

Nah that didnt work. Is there a CD i can download to install GRUB or can i install it from Mac OS X?? Or can I edit rEFIt to boot from my root partition instead of my /boot partition?
SuperGoth
Baby Hen
 
Posts: 13
Joined: Fri Aug 24, 2007 20:36

Re: Install GRUB only from Text Installation

Postby wolfden » Thu Sep 13, 2007 3:17

Get -- Super Grub Disk

a livecd you download and burn that recovers/installs grub
wolfden
Sharecropper
 
Posts: 9051
Joined: Sat Jan 14, 2006 0:55
Location: Midwest USA

Re: Install GRUB only from Text Installation

Postby SuperGoth » Fri Sep 14, 2007 6:13

I tried that but it just hung on the Loading stage2 screen. BTW im on a MacBook.
SuperGoth
Baby Hen
 
Posts: 13
Joined: Fri Aug 24, 2007 20:36


Return to Installer Issues - Calamares **Not for Package Manager Stuff**

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron