Sabayon Business Edition changes name...to Professional Edit

Website news
Locked
Dark_MaGe
Your Farmer
Posts: 1699
Joined: Thu Jun 29, 2006 8:19
Location: Catania Italy
Contact:

Sabayon Business Edition changes name...to Professional Edit

Post by Dark_MaGe » Tue Oct 09, 2007 19:37

Hi guys, we decided on a name change before our final release that should be in a few days, so for our next Release the name will be Sabayon Linux Professional Edition 1.1
Image

phlo
Growing Hen
Posts: 103
Joined: Tue Feb 06, 2007 11:59
Location: Munich
Contact:

Re: Sabayon Business Edition changes name...to Professional Edit

Post by phlo » Fri Oct 19, 2007 17:21

What happend to the Professional Edit 1.1 ?
Never saw it, i am waiting for it.
Need an stable sl with minor bugs :-D


thx

phlo

wolfden
Sharecropper
Posts: 9051
Joined: Sat Jan 14, 2006 0:55
Location: Midwest USA
Contact:

Re: Sabayon Business Edition changes name...to Professional Edit

Post by wolfden » Fri Oct 19, 2007 22:34

it's going up on the mirrors, just not officially released yet

jerryf196
Simple Hen
Posts: 42
Joined: Sat Jul 28, 2007 16:43

Re: Sabayon Business Edition changes name...to Professional Edit

Post by jerryf196 » Thu Oct 25, 2007 17:51

ok but what is the reason for so many different versions?

Why not just create 1 version. The 3.4f version can be considered as a business version because it has business applications. If the user doesn't want games they just don't install it.

Also openoffice are up 2.3 and why does the professional 1.1 still contains openoffice 2.2.

So is the professional version suppose to replace th 3.4f?

Dark_MaGe
Your Farmer
Posts: 1699
Joined: Thu Jun 29, 2006 8:19
Location: Catania Italy
Contact:

Re: Sabayon Business Edition changes name...to Professional Edit

Post by Dark_MaGe » Thu Oct 25, 2007 18:15

jerryf196 wrote:ok but what is the reason for so many different versions?

Why not just create 1 version. The 3.4f version can be considered as a business version because it has business applications. If the user doesn't want games they just don't install it.

Also openoffice are up 2.3 and why does the professional 1.1 still contains openoffice 2.2.

So is the professional version suppose to replace th 3.4f?
you didn't read about it I suppose...
1) packages are different
2) branches are different
3) only stable packages on PE
4) 2.2 is explained since openoffice 2.3 was still on unstable branch at the time of compiling time
Image

Azerthoth
Simple Hen
Posts: 86
Joined: Wed Dec 27, 2006 20:03
Location: Bethel, Alaska

Re: Sabayon Business Edition changes name...to Professional Edit

Post by Azerthoth » Sun Nov 11, 2007 18:09

This name change is causing all sorts of headaches in IRC. People are mistaking Pro as meaning more functional and more features. So without any research at all they fall back to their pavlovian microsoft training and grab the "obviously" superior pro version. Shortly thereafter they show up for help trying to get what they thought they were getting working.

I realize that a little research on their part could have saved them and those of us in #sabayon a lot of frustration, however due to the previously mentioned brainwashing over what Pro means, the name can easily be misconstrued.

Thanks
~Az

jerryf196
Simple Hen
Posts: 42
Joined: Sat Jul 28, 2007 16:43

Re: Sabayon Business Edition changes name...to Professional Edit

Post by jerryf196 » Sun Nov 11, 2007 21:30

I think the best thing is to integrate 3.4f with the Pro Edition 1.1 and come up with one stabled version! The mini edition is good to have just in case people don't want the fill version.

I really don't get having these 2 versions. Professional edition is suppose to be more stable. Well I installed it and my sound didn't work which I had to run alsaconf. Then afater that every boot I had to run the alsaconf.

I find the boot up takes long compared to other distro or even comparing it to 3.4f.

Right now I am running ubuntu but Sabayon is the second distro in my list if i were ever to change. I hope the 3.5 version will be better.

joost
Sagely Hen
Posts: 2714
Joined: Fri Nov 17, 2006 12:11
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Sabayon Business Edition changes name...to Professional Edit

Post by joost » Mon Nov 12, 2007 0:16

Code: Select all

Well I installed it and my sound didn't work which I had to run alsaconf.


As far as i know some sound issues are found and fixed.
Did you update-installer (icon on the live desktop) before you've installed it?

:mrgreen:
Image
My blog | Twitter | Please support Sabayon: Image

jerryf196
Simple Hen
Posts: 42
Joined: Sat Jul 28, 2007 16:43

Re: Sabayon Business Edition changes name...to Professional Edit

Post by jerryf196 » Mon Nov 12, 2007 2:03

yes i did but I installed the 1.1 version 2 or 3 days after the release. So maybe you guys released more updates to fix the problem.

Locked