Search found 42 matches

by Finrod
Sun Feb 03, 2019 18:23
Forum: Beginners|Newbies Area
Topic: lost wifi just after installation... [Solved]
Replies: 49
Views: 4778

Re: lost wifi just after installation...

I also tried 4.18 with the same issue: wifi ok but machine unusable.
by Finrod
Sun Feb 03, 2019 18:22
Forum: Beginners|Newbies Area
Topic: lost wifi just after installation... [Solved]
Replies: 49
Views: 4778

Re: lost wifi just after installation...

I have the same wifi adapter as finrod and the only way I could get it to work was update sabayon from new install after finishing update dont reboot open rigo find kernel 4.19 install it and then reboot and it will have wifi the problem is: I did install 4.19, and yes, wifi works then, it's the Le...
by Finrod
Sun Feb 03, 2019 18:15
Forum: Beginners|Newbies Area
Topic: lost wifi just after installation... [Solved]
Replies: 49
Views: 4778

Re: lost wifi just after installation...

hi Fitzcarraldo, thanks (again) for your reply.
I'll try that command in a minute and then I'll report.

If the options are running out this way, I mean trying to fix wifi with kernel 4.19, couldn't we try fixing the slowness with kernel 4.19 (where wifi works...), maybe in a new thread? ;-)
by Finrod
Sat Feb 02, 2019 20:28
Forum: Beginners|Newbies Area
Topic: lost wifi just after installation... [Solved]
Replies: 49
Views: 4778

Re: lost wifi just after installation...

Let's try a different tack. Finrod , for the time being remove the line 'blacklist ideapad_laptop' from the file /etc/modprobe.d/blacklist.conf. Reboot and then post here the output of the following command: dmesg | grep -i "ath\|firmware" done it, here's the output: [ 0.010603] [Firmware Bug]: cpu...
by Finrod
Sat Feb 02, 2019 7:20
Forum: Beginners|Newbies Area
Topic: lost wifi just after installation... [Solved]
Replies: 49
Views: 4778

Re: lost wifi just after installation...

thanks Fitzcarraldo, I'll be away all day for a seminar, I'll try that this evening (if I'll be back not too late, or tired) or tomorrow morning,
:-)
by Finrod
Fri Feb 01, 2019 20:38
Forum: Beginners|Newbies Area
Topic: lost wifi just after installation... [Solved]
Replies: 49
Views: 4778

Re: lost wifi just after installation...

rbrick49 wrote:
Fri Feb 01, 2019 13:09
the person said it was running but running slow that was the problem I had and fsck fixed it sorry to but in Fitz
thanks for the reply, anyway the slowness (well, more than that) was with kernel 4.18 and 4.19, with 4.14 it's all right...but then wifi doesn't work...
by Finrod
Fri Feb 01, 2019 20:37
Forum: Beginners|Newbies Area
Topic: lost wifi just after installation... [Solved]
Replies: 49
Views: 4778

Re: lost wifi just after installation...

this is the answer to the first: ideapad_laptop 32768 0 sparse_keymap 16384 1 ideapad_laptop So the module is still running and was not blacklisted. Try manually unloading it to see if Wi-Fi starts working: # modprobe -r ideapad_laptop done it, no visible effect, but the reply to rfkill now is: ID ...
by Finrod
Fri Feb 01, 2019 11:01
Forum: Beginners|Newbies Area
Topic: lost wifi just after installation... [Solved]
Replies: 49
Views: 4778

Re: lost wifi just after installation...

receiving a warning that says that by running fsck "WILL cause SEVERE filesystem damage" is a bit worrying...
Should I go on despite this? :-(
by Finrod
Fri Feb 01, 2019 9:13
Forum: Beginners|Newbies Area
Topic: lost wifi just after installation... [Solved]
Replies: 49
Views: 4778

Re: lost wifi just after installation...

rfkill:

Code: Select all

ID TYPE      DEVICE                 SOFT      HARD
 0 wlan      ideapad_wlan      unblocked unblocked
 1 bluetooth ideapad_bluetooth   blocked unblocked
 2 bluetooth hci0                blocked unblocked
by Finrod
Fri Feb 01, 2019 9:12
Forum: Beginners|Newbies Area
Topic: lost wifi just after installation... [Solved]
Replies: 49
Views: 4778

Re: lost wifi just after installation...

this is the answer to the first:

Code: Select all

ideapad_laptop         32768  0
sparse_keymap          16384  1 ideapad_laptop