Search found 42 matches

by Finrod
Mon Feb 11, 2019 20:01
Forum: Beginners|Newbies Area
Topic: locked screen & hibernate (minor) issues
Replies: 6
Views: 1039

Re: locked screen & hibernate (minor) issues

nearlyolddave wrote:
Sun Feb 10, 2019 20:44
Go to the start panel, > computer > system settings > desktop behavior and from the seven choices >screen locking and change from 5 minutes to 99minutes not a solution but stops the problem
yes, names are a bit different with Mate but I've managed to do it, thanks for the trick.
by Finrod
Sun Feb 10, 2019 14:23
Forum: Beginners|Newbies Area
Topic: locked screen & hibernate (minor) issues
Replies: 6
Views: 1039

Re: locked screen & hibernate (minor) issues

thanks Stupot, I'm still a bit confused by the commands here :-)
Anyway, done it, and no change :-(
by Finrod
Sat Feb 09, 2019 8:42
Forum: Beginners|Newbies Area
Topic: locked screen & hibernate (minor) issues
Replies: 6
Views: 1039

Re: locked screen & hibernate (minor) issues

Stupot wrote:
Sat Feb 09, 2019 1:27
Reinstall sys-libs/pam seems to be the trick to fix the lockscreen problem.
how should I do that? Thanks! :-)
by Finrod
Fri Feb 08, 2019 21:00
Forum: Beginners|Newbies Area
Topic: locked screen & hibernate (minor) issues
Replies: 6
Views: 1039

locked screen & hibernate (minor) issues

ok, now that the wifi problem is finally sorted :-) there are 2 more less pressing issues that I've had since I installed Sabayon on this Lenovo Ideapad 320. Kernel is always 4.14 as the more recent ones don't seem to work well on this very finicky machine. Now, one problem is when the screen is loc...
by Finrod
Wed Feb 06, 2019 21:16
Forum: Beginners|Newbies Area
Topic: lost wifi just after installation... [Solved]
Replies: 49
Views: 4779

Re: lost wifi just after installation...

Well, you can see from the error messages in the output you posted that the problem is that the firmware is not being loaded, probably because it is not compatible with the driver (the ath10k modules). Your options are running out. Another thing I have seen suggested when I searched the Web for you...
by Finrod
Sun Feb 03, 2019 20:59
Forum: Beginners|Newbies Area
Topic: lost wifi just after installation... [Solved]
Replies: 49
Views: 4779

Re: lost wifi just after installation...

if I try that I get a message that says "fsck from util-linux 2.30.2". What does it mean?
by Finrod
Sun Feb 03, 2019 19:17
Forum: Beginners|Newbies Area
Topic: lost wifi just after installation... [Solved]
Replies: 49
Views: 4779

Re: lost wifi just after installation...

rbrick49 wrote:
Sun Feb 03, 2019 18:46
yes you will fave to su then fsck /dev/sda2 or sdb2 i guess not have any idea how you setup your system
you mean the home partition?
by Finrod
Sun Feb 03, 2019 18:38
Forum: Beginners|Newbies Area
Topic: lost wifi just after installation... [Solved]
Replies: 49
Views: 4779

Re: lost wifi just after installation...

rbrick49 wrote:
Sun Feb 03, 2019 18:36
I have sabayon on my lenova all in one after I got wifi working with the 4.19 kernel I put my usb live stick in rebooted and did a fsck and there were four errors once I removed them all ok
ok, I'll try that then.
fsck as root or not?

thanks :-)
by Finrod
Sun Feb 03, 2019 18:37
Forum: Beginners|Newbies Area
Topic: lost wifi just after installation... [Solved]
Replies: 49
Views: 4779

Re: lost wifi just after installation...

Well, you can see from the error messages in the output you posted that the problem is that the firmware is not being loaded, probably because it is not compatible with the driver (the ath10k modules). Your options are running out. Another thing I have seen suggested when I searched the Web for you...