Search found 28 matches

by betazed
Sat Feb 06, 2016 20:31
Forum: Sabayon Linux General Discussion
Topic: Ksnapshot no longer maintained [Solved]
Replies: 3
Views: 1337

Re: Ksnapshot no longer maintained [Solved]

Thanks. The fact that there isn't a K somewhere in there must have thrown me off when I was looking for it.
by betazed
Sat Feb 06, 2016 19:09
Forum: Sabayon Linux General Discussion
Topic: Ksnapshot no longer maintained [Solved]
Replies: 3
Views: 1337

Ksnapshot no longer maintained [Solved]

I noticed in my latest round of updates that several KDE apps/components were "no longer maintained." They all had new versions (15.12) available except for Ksnapshot. Is Ksnapshot no longer maintained upstream, or was it just an oversight on the part of the packaging for Sabayon? It's the easiest w...
by betazed
Sat Jan 30, 2016 18:06
Forum: Beginners|Newbies Area
Topic: No .vimrc file [Solved]
Replies: 6
Views: 1169

Re: No .vimrc file

You can create the file .vimrc yourself. If you'd like a sane starting point, copy the file from /etc/vimrc and modify it to suit your needs/tastes.
by betazed
Wed Oct 21, 2015 9:22
Forum: Software in General
Topic: Nvidia failed after upgrade (2015-10-19) [Solved]
Replies: 5
Views: 1736

Re: Nvidia failed after upgrade (2015-10-19) [Solved]

I ran into this myself and I tried the fix posted in the OP (and apparently implemented in the patch Joost mentioned). I can only get SDDM or KDE if I set my opengl to Xorg-x11 through eselect. Selecting Nvidia will run SDDM but I get no video. The monitor is lit as if it has signal (i.e. it isn't a...
by betazed
Fri Sep 18, 2015 21:55
Forum: Sabayon Linux General Discussion
Topic: Process baloo_file wants root access?
Replies: 0
Views: 535

Process baloo_file wants root access?

So after the update to KDE 5, when I boot my laptop into KDE, I get a root permissions prompt. When I ask for details, it gives me a polkit-subject-pid and a polkit-caller-pid. Now, I decided to keep letting it go but I got curious and when I looked, the process that was still running was "baloo_fil...
by betazed
Tue Aug 18, 2015 2:45
Forum: Sabayon Linux General Discussion
Topic: nividia drivers no longer maintained? [Solved]
Replies: 2
Views: 939

Re: nividia drivers no longer maintained?

Okay so I'm retarded. Apparently the drivers were dependent on a depreciated kernel (3.13) and were indeed safe to delete. It wasn't immediately obvious though; I had to study the versions that were still available to determine that it was the kernel version that was different from the available pac...
by betazed
Mon Aug 17, 2015 22:58
Forum: Sabayon Linux General Discussion
Topic: nividia drivers no longer maintained? [Solved]
Replies: 2
Views: 939

nividia drivers no longer maintained? [Solved]

I am confused. I just ran updates on my laptop (a Lenovo with Intel/Nvidia hybrid graphics) and, as sometimes happens, Rigo tells me that there are safe to drop packages that aren't maintained. I do try to keep up with these unless I use them regularly (i.e. Konversation). Question 1: Has Sabayon dr...
by betazed
Sat Mar 21, 2015 22:23
Forum: Hardware
Topic: How to activate NVidia 840M? [Solved] It's Bumblebee!
Replies: 7
Views: 2430

Re: How to activate NVidia 840M?

It's pretty likely that your computer is using the Optimus graphics configuration where the NVIDIA card is normally dormant while the Intel integrated graphics takes care of the day to day desktop stuff. My laptop is set up like this, though it's different from yours. You can make it active all the ...
by betazed
Sun Feb 01, 2015 2:55
Forum: Hardware
Topic: NVidia fails to start after update (2015-01-29)
Replies: 26
Views: 7467

Re: NVidia fails to start after update (2015-01-29)

At any point did you run the Nvidia configuration script? That's a necessary step. I feel like an idiot for not mentioning it in my other post. As root, try running: /opt/bin/nvidia-xconfig Then try rebooting. This will generate a xorg.conf file with the required settings. If you still haven't got a...
by betazed
Sat Jan 31, 2015 23:43
Forum: Beginners|Newbies Area
Topic: After splash screen loads, I get a black screen with an _
Replies: 3
Views: 814

Re: After splash screen loads, I get a black screen with an

Can you elaborate a little more on your setup? Laptop or Desktop? Graphics card type (Nvidia, ATI/AMD, Intel, etc.)? The issue sounds familiar but I can't be sure without more information.