Search found 60 matches

by jaguar1637
Mon Feb 26, 2018 15:06
Forum: Sabayon Linux General Discussion
Topic: Nvidia problem [Solved]
Replies: 26
Views: 4478

Re: Nvidia problem [Solved]

hi guys,

It's still impossible for me to install Sabayon 18.1 MATE on an ACER Helios 300 with a Nvidia 1060

the window manager can not be launched
so, could you give me a favor by providing me a good xorg.conf

Please, help !
by jaguar1637
Thu Feb 22, 2018 2:30
Forum: Sabayon Linux General Discussion
Topic: Nvidia problem [Solved]
Replies: 26
Views: 4478

Re: Nvidia problem [Solved]

Noye my case is not solved

please help
by jaguar1637
Fri Feb 09, 2018 23:52
Forum: Sabayon Linux General Discussion
Topic: Nvidia problem [Solved]
Replies: 26
Views: 4478

Re: Nvidia problem [Solved]

you know, Sabayon is one of the best of LInux distrib. (and I tried plenty before choosing it)
And it's pain in the ass, to install it on a pc w/ a nividia GC (here GTX 1060)
by jaguar1637
Fri Feb 09, 2018 23:17
Forum: Sabayon Linux General Discussion
Topic: Nvidia problem [Solved]
Replies: 26
Views: 4478

Re: Nvidia problem [Solved]

ok ok
I tried this command
cd /etc/X11
nvidia -xconfig
it creates a new xorg.conf
when I launch
startx
same results, nothing else
by jaguar1637
Fri Feb 09, 2018 17:41
Forum: Sabayon Linux General Discussion
Topic: Nvidia problem [Solved]
Replies: 26
Views: 4478

Re: Nvidia problem [Solved]

Hi I tried this Xorg configuration during the installation (bcoz I got a root login) (No Window manager able to being installed during the installation from scratch __________________________________________________________ Section "Files" ModulePath "/usr/lib64/xorg/modules" EndSection Section "Mod...
by jaguar1637
Mon Feb 05, 2018 0:59
Forum: Installer Issues - Calamares **Not for Package Manager Stuff**
Topic: Installation of sabayon mate failed on ACER Helios 300
Replies: 6
Views: 1916

Re: Installation of sabayon mate failed on ACER Helios 300

I tried to put this file in /etc/X11/xorg.conf.d/20opengl.conf Section "Files" ModulePath "/usr/lib64/xorg/modules" EndSection Section "Module" SubSection "extmod" Option "omit xfree86-dga" EndSubSection Load "i2c" Load "ddc" Load "vbe" Load "dri" # Load "glx" # Load "synaptics" ### the cursed drive...
by jaguar1637
Sat Feb 03, 2018 15:26
Forum: Sabayon Linux General Discussion
Topic: Nvidia problem [Solved]
Replies: 26
Views: 4478

Re: Nvidia problem [Solved]

ok I tried this option instead

xdriver=nvidia
and also xdriver=vesa
xdriver=fb
without any success

so, I am wandering which option I should put during the installation of Sabayon Mate when ther is a Nvidia GC 1060
by jaguar1637
Fri Feb 02, 2018 23:29
Forum: Installer Issues - Calamares **Not for Package Manager Stuff**
Topic: Installation of sabayon mate failed on ACER Helios 300
Replies: 6
Views: 1916

Re: Installation of sabayon mate failed on ACER Helios 300

Start sabayon 18.2 Mate initrd=/boot/sabayon.igz overlayfs cdroot splash quiet -- sabayon opengl=nvidia I got sabayon: root # startx X.Org X Server 1.19.5 kernel command line: initrd=/boot/sabayon.igz overlayfs cdroot splash quiet -- sabayon opengl=nvidia dovirtio vconsole.keymap=fr vconsole.keymap....
by jaguar1637
Fri Feb 02, 2018 23:09
Forum: Sabayon Linux General Discussion
Topic: Nvidia problem [Solved]
Replies: 26
Views: 4478

Re: Nvidia problem [Solved]

ok when I boot from the USB key, I got this Start sabayon 18.2 Mate initrd=/boot/sabayon.igz overlayfs cdroot splash quiet -- sabayon opengl=nvidia nothing more, except this sabayon: so, I log as root # startx X.Org X Server 1.19.5 kernel command line: initrd=/boot/sabayon.igz overlayfs cdroot splas...
by jaguar1637
Tue Jan 30, 2018 19:15
Forum: Sabayon Linux General Discussion
Topic: Nvidia problem [Solved]
Replies: 26
Views: 4478

Re: Nvidia problem [Solved]

ok ok so, I just downloaded the MATE 18.2 and stored it w/ the RIM software. and still , same problem, I am unable to install this release. First, it shows it got a difficulty to understand which type of screen I got, it"s a full HD1080 After, the installation failed when I tried to launch the start...