by totedati » Wed May 16, 2012 0:51
în kde4 la Configurări de sistem -> Dispozitive de intrare -> Maus -> Avansat la ultimul rînd eu văd că am setarea Rotița mausului defilează 3 linii
aia ar trebui să fie setarea ... deși ... de la 3 linii am pus 12 linii și parcă nu se simte nici o diferență în felul cum derulez în konqueror ... sau dolphin ....
LE: am verificat mai atent, cu restart al aplicațiilor, și e corect, indiferent cîte linii pui la setarea aia tot la fel se mișcă la derularea din rotiță ... posibil să fie una din multele setări moarte, adică folosite de atît de puțini useri încît developerii au și uitat că n-a mai fost portată corect de pe kde3 pe kde4 .... au făcut doar interfața grafică
eu de exemplu am și uitat de ea
sunt multe astfel de chestii de detalii mărunte care nu funcționează cum ar trebui ... pe mine de exemplu la mous mă enervează butoanele extra ... am șoricel cu 2 butoane suplimentare care de regulă le mapez pe Back și Forward în browser
acum, cu kde v4.8.3, cele două butoane merg în firefox dar nu sunt văzute în konqueror sau dolphin!
nu sunt văzute în sensul că de la setări nu merge să le modific, pentru că nu știu ce naiba are de nu le detectează! cum în kde4 la maparea acceleratorilor în Configurări de sistem nu mai introduci direct textul, codul acțiunii, ci pretinde că le detectează automat cînd apăs combinația de taste sau butoanele la mous, la aceste butoane suplimentare sunt blocat, apăs butonul și ... nu se schimbă nimic în setări!
la alte versiuni, nu știu exact care, dar sunt sigur că la unele mergea inclusiv pentru kde 4.x! după care la următorul upgrade nu mai mergea ... peste alte x upgradări iar le detecta ... pînă m-am plictisit să le tot bibilesc să caut ce și cum ...
din moment ce firefox le vede corect înseamnă că partea hardware e ok, e o problemă de soft, de atenție și bibilit la detalii ... sa schimbat maparea text -> cod a butoanelor și de-aia nu le mai vede?
o fi pe undeva și un fișier text care ar merge schimbat băbește dar sincer n-am chef de arheologie că într-o săptămînă vine alt upgrade de kde 4.x pe țeava entropy și o iau de la capăt ...
linux is free, the expertise to harness it is not!
you don't make so much money selling open source software!
You make MORE money USING it, just like google!
linux registered user #352479